Local Community

I need help!

Issue Summary

So, I have a client that has a website built on basic Wordpress. I am creating a new website for him. I have never used Local before, but I was trying to set it up and clicked trust for the SSL certificate. It broke the current website and I cannot log into Wordpress anymore. I have no idea what happened…Anyone have any ideas?

Troubleshooting Questions

  • Does this happen for all sites in Local, or just one in particular?
    This is for one website. I never linked it to the internet. Now it shows me the local site and I have to install Wordpress on it. Is there a way to go back to normal and remove Local?

System Details

  • Which version of Local is being used?
    Version 6.1.0 +5452

  • What Operating System (OS) and OS version is being used?
    Windows 10

Hey @nebulinedesign, Welcome to the Local Community Forums!

It’s hard to know exactly what went wrong without seeing a Local log – Can you please provide one? See this Community Forum post for instructions on how to do so:

You mention not being able to log into the live site, one thing you might check is if the site-domain within Local is different than the live site’s domain.

You’ll want to use a different domain for the local site so that you’re able to access both of them at the same time. We usually recommend using a “dot local” suffix, like example.local

Image 2021-07-26 at 11.49.11 AM

@ben.turner thanks for responding.

So, for starters…the client has hosting elsewhere, does that matter? I assumed that Local by Flywheel was just a local hosting that was separate from the current website. I am receiving the 500 Error when I try to view the website as well as the wp-admin.

I’m hoping sending the log file and the home page will help. Please let me know, thank you!

local-lightning.log (31.5 KB)

@ben.turner any ideas on this?

Taking a look at that Local log, it looks like Nginx is having issues with the special characters in the folder name:

{"thread":"main","class":"Process","process":"nginx","level":"warn","message":"nginx: [emerg] CreateFile() \"C:\\Users\\danny.myers\\OneDrive - Valmark Securities\\�T� TeamComm\\06. WEBSITES\\McNair_&_Company\\logs","timestamp":"2021-07-23T13:57:56.763Z"}
{"thread":"main","class":"Process","process":"nginx","level":"warn","message":"ginx\\error.log\" failed (123: The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect)","timestamp":"2021-07-23T13:57:56.764Z"}

This part is what stands out to me: ...ies\\�T� Tea... – I think that’s the escape sequence for a musical note.

This type of special character isn’t something that Nginx can handle and you’ll need to create a new site in a location that doesn’t have special characters in it.

Oh…

So, funny story.

I switched from Mac to PC a few years ago. When I was using Mac, I used a dash to keep folders pinned to the top, now I use the music symbol. So, if I change the path for the local site, that wouldn’t fix the online website though, would it?

@ben.turner I appreciate the help. I figured out the issue. It was because I installed Elementor. It broke the site for some reason. Not sure why.

Thanks again!

1 Like

Sorry about that, I thought you were seeing a 500 error on the Local site. You’re correct, changes on the Local site won’t affect the remote site.

Looks like you figured it out though!

Yeah, sorry. I guess the timing was very weird on this one. I thought that creating the local site messed up the live site, when in all reality…it was the fact that I activated Elementor on his live site. So, just to be clear, if I wanted to create a local site I would just have to change that path and remove the ♫ symbol. Then I could set up a fresh install of WordPress and download Elementor, etc.

Essentially when you create the local site, it starts you from scratch with installing WordPress.

That’s what I’m thinking after looking at the Local Log, though if it’s working with a music icon, then I suppose you can keep it :smiley:

Exactly, the Local site is completely separate from the remote site.

This topic was automatically closed 36 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.