Warning: require_once and Fatal Error

What issue or error are you experiencing?

Has anyone the same errors?
Fatal error : Uncaught Error: Failed opening required ‘/Users/#####/Local Sites/bosigtest/app/public//wp-admin/includes/plugin.php’
all site are broken - i hope for help

What steps can be taken to replicate the issue? Feel free to include screenshots, videos, etc


System Details

  • Local Version:

  • Operating System (OS) and OS version:


Local Logs

Attach your Local Logs here (Help Doc - Retrieving Local’s Log)


Security Reminder
Local does a pretty good job of scrubbing private info from the logs and the errors it produces, however there’s always the possibility that something private can come through. Because these are public forums, always review the screenshots you are sharing to make sure there isn’t private info like passwords being displayed.

Hi @reiner

Is this on a site you were working on or just imported?

Could you provide some more details to help us take a further look?

  • What steps can be taken to replicate the issue?

  • What is your OS?

  • What version of Local are you on?

  • Please attach a copy of your Local Logs

Keep us posted and we’d be happy to help further!

Local 7.2.1 mac os - update to 9. doesnt. work

error.log (405.3 KB)

local-lightning-verbose.log (101.6 KB)
local-lightning-verbose1.log (20.7 MB)
local-lightning.log (4.9 KB)
local-lightning1.log (20.4 MB)

Sorry: these are the most errors …

Warning : require(/Users/reinernaak-macbook/Local Sites/testfcheiningen/app/public/wp-includes/version.php): failed to open stream: No such file or directory in /Users/reinernaak-macbook/Local Sites/testfcheiningen/app/public/wp-settings.php on line 33

Please help, localsites suddenly has an error message and can no longer be reached.
Warning: require(/Users/reinernaak-macbook/Local Sites/testfcheiningen/app/public/wp-includes/version.php): failed to open stream: No such file or directory in /Users/reinernaak-macbook/Local Sites/testfcheiningen/app/public/wp-settings.php on line 33

In order to refresh here and start with a clean slate could you give the below troubleshooting steps a try?

  • Export any sites that you have on Local and save them to a folder somewhere on your computer: Backup a Local Site - Local

  • Fully uninstall Local from your computer: Uninstall Local - Local

  • Install the latest version of Local on this link: Releases - Local

  • Once installed, please restart the computer.

  • When the computer is restarted and turned on, close any applications that automatically run in the background (AntiVirus, Firewall, and other Developer applications included).

  • Check and see if the issue still persists. If so, please provide us with an updated log: Retrieve Local’s Log File - Local

Hi and sorry

It doesn’t run … hier ist der log file

local-lightning.log (3.85 KB)

Hi Nick,
have you check the logs?

can you help me with the problems?

Do you get this error even if you create a new, blank site in Local? Or is it just for your previous sites?

Only for some previous sites … but not for. Some site run without problems…

Created by Apfelphone

For sites running into this error can you use the Open Site Shell function, and then WP CLI to disable all plugins and see if that works to get back in?

The command would look like this:

wp plugin deactivate --all